Palvelut

Tupahoivan työntekijät ovat kanssakulkijoita muistisairaan henkilön kotona kunnioittaen vanhuksen itsemääräämisoikeutta ja kotia. Tupahoiva on aidosti koti muistisairaille henkilöille, koti, jossa eletään mahdollisimman normaalia arkea, tarjotaan asukkaille mielekästä toimintaa sisällä ja ulkona. Ja mikä tärkeää, Tupahoivan arjessa näkyy hetkessä eläminen, luovuus, sallivuus ja elämänilo.”   
Virpi Hantikainen, TtT, hoitotieteen dosentti, kinestetiikkakouluttaja, Suomen kinestetiikkayhdistys Ry:n puheenjohtaja

Tupahoiva on ollut koti muistisairaille jo vuodesta 1992 ja asukkaita on 16. Meillä jokainen on oman elämänsä päähenkilö ja jokaisen tarina on tärkeä. Toimintamme lähtee asukkaidemme tarpeista ja toiveista. Päivärytmi seuraa asukkaiden rytmiä emmekä ajoita toimintoja kellon mukaan, me elämme ilman turhia rutiineja. Uskomme, että aktiivisuus tuo virkeyttä ja auttaa osaltaan muistisairaan arkea. Tuemme omaisia sekä jaamme heille tietoa muistisairauksien mukanaan tuomista muutoksista. Henkilökunnan asenne, ammattitaito ja jatkuva kouluttautuminen mahdollistavat ajanmukaisen hoivan.

”Oikeus tulla nähdyksi, kuulluksi ja hoidetuksi omana arvokkaana itsenään elämän viimeisiin hetkiin asti."

Virpi Hantikainen

”Oikeus tulla nähdyksi, kuulluksi ja hoidetuksi omana arvokkaana itsenään elämän viimeisiin hetkiin asti."
Virpi Hantikainen

Asuminen

Tarjoamme turvallisen, esteettisen ja yksilöllisen kodin. Jokaisen oma huone on sisustettu henkilökohtaisilla tavaroilla ja niissä on omat WC- ja suihkutilat. Yhteisiä tiloja ovat olohuone, ruokailutila, keittiö sekä sauna. Yhteisessä olohuoneessa viihdytään, milloin laulaen, jumpaten, tanssien, jutellen, kirjanlukua kuunnellen tai flyygelin soittoa kuunnellen. Siivoukseen käytämme Aktiivivettä.

Arvot

Yksilöllisyys: Ihmiset ja heidän tarinansa ovat erilaisia. Tunne siitä välittyy jokaiselle.

Kodikkuus: Meillä vallitsee kiireetön ja rauhallinen tunnelma.

Ei kodinomainen – vaan koti, jossa kaikilla on hyvä elää.

Välittäminen: Olemme rinnalla kulkijoita jokaisen ihmisen ainutlaatuisessa elämässä.

Visiomme

Tupahoivassa tarjoamme parhaan mahdollisen elämän ja kodin muistisairaille jokaisen omat voimavarat, toiveet ja tarpeet huomioiden.

Tupahoiva on paras mahdollinen luovuutta ja asennetta arvostava työpaikka alansa parhaille ammattilaisille Suomessa.

Image
Olemme Suomen muistiasiantuntijat Ry:n jäsen.
Copyright © 2024 Tupahoiva. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivusto: Sastamalan Mediapaja