Image
Image

Henkilökunta

Hoitohenkilökuntaamme kuuluu sairaanhoitaja, muistisairaiden hoivaan sitoutuneet lähihoitajat sekä asukkaiden arkeen osallistuva talon johtaja.  Lisäksi kodinhuoltaja, joka auttaa asukkaita ja pitää huolta puhtaudesta. Talossamme on oma emäntä, jonka ravitsevista ruuista talon väki ja vieraatkin saavat nauttia.

Henkilöstömme saa käyttää ammattiosaamistaan talossamme kokonaisvaltaisesti. Tavoitteenamme on, että koko henkilöstö käy Suomen Kinestetiikka yhdistys ry:n kinestetiikan peruskurssin. Koko henkilöstön yhteisten koulutusten lisäksi jokainen saa ehdottaa mahdollisia koulutuksia omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Itse aktiivisesti erilaisia koulutuksia etsien, niihin myös usein pääsee. Uskomme, että monipuolinen työnkuva näkyy työssä jaksamisena ja iloisissa ilmeissä.

Teemme tiivistä yhteistyötä sosiaalialan oppilaitosten kanssa ja tarjoamme alan opiskelijoille työssäoppimispaikan.

Image

Töissä Tupahoivassa

Hoitaja Tiina Tarko ajautui omien sanojensa mukaan tekemään viimeistä näyttötyöjaksoa Tupahoivaan muistisairaiden pariin keväällä 2009. Tarko muistelee, että aluksi hän ei ollut ajatuksesta innoissaan, sillä hän ei mielestään ollut suuntaamassa työuraansa muistisairaiden hoitoon.

– Menin silti Tupahoivaan suorittamaan viimeistä näyttöäni ja ensimmäisestä päivästä lähtien ihastuin sekä paikkaan että muistisairaiden hoitoon. Oli tosi hienoa, että Tupahoivasta sitten pyydettiinkin minua jatkamaan äitiysloman sijaisena kun harjoittelujaksoni päättyi. Tällä tiellä olen siis edelleen, Tarko kertoo.

Täällä sekä asukkaat että me henkilöstö saamme olla yksilöitä. Toki päivissä on tietty rytminsä, mutta saamme tehdä niistä oman näköisiämme ja hoitaa asioita omaan, persoonalliseen tyyliimme. Asukkaiden tarpeet ja hyvinvointi tulevat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä ja se luo pohjan toimivalle työyhteisölle, Tiina painottaa.

Tiina sanookin, että tällä hetkellä töihin meno on motivoivaa ja innostavaa, sillä hän kokee muistisairaiden hoidon omakseen. Parasta Tupahoivan hengessä on Tiinan mukaan paikan avoin ja välittävä ilmapiiri.

”Tupahoiva on erinomainen paikka, jossa tunne ja sydän ovat aina mukana kaikessa toiminnassa."
Tiina Tarko

”Tupahoiva on erinomainen paikka, jossa tunne ja sydän ovat aina mukana kaikessa toiminnassa."
Tiina Tarko

Copyright © 2020 Tupahoiva. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivusto: Sastamalan Mediapaja