Henkilökunta

 

Hoitohenkilökuntaamme kuuluu sairaanhoitaja, muistisairaiden hoivaan sitoutuneet lähihoitajat sekä asukkaiden arkeen osallistuva talon johtaja.  Kinestetiikan laatuyksikkönä talomme kinestetiikan laadusta vastaa kinestetiikan asiantuntija-kouluttaja, Jari. Lisäksi kodinhuoltaja, joka auttaa asukkaita ja pitää huolta puhtaudesta. Talossamme on oma emäntä, jonka ravitsevista ruuista talon väki ja vieraatkin saavat nauttia.

Henkilöstömme saa käyttää ammattiosaamistaan talossamme kokonaisvaltaisesti. Tavoitteenamme on, että koko henkilöstö käy Suomen Kinestetiikka yhdistys ry:n kinestetiikan peruskurssin. Täydennyskoulutuksiin henkilökuntamme osallistuu säännöllisesti. Uskomme, että monipuolinen työnkuva näkyy työssä jaksamisena ja iloisissa ilmeissä.

Olemme sitoutuneita jatkuvaan itsemme kouluttamiseen. Teemme tiivistä yhteistyötä sosiaalialan oppilaitosten kanssa tarjoten usein alan opiskelijoille oppisopimus- tai työssäoppimispaikkoja.

Ylhäällä vasemmalta Mervi Rahola, Paula Santoo, Hannele Salmi, Hanna Kulo, Tiina Tarko, Jari Heinonen

Alarivi vasemmalta, Silja Hakanen, Riikka Rautamaa, Eija Pietilä, Satu Jokinen, Anniina Ojala, Teija Riipinen ja edessä Auli Härkälä

Töissä Tupahoivassa

”Tupahoivassa sekä asukkaat että henkilöstö saavat olla yksilöitä”

Hoitaja Tiina Tarko ajautui omien sanojensa mukaan tekemään viimeistä näyttötyöjaksoa Tupahoivaan muistisairaiden pariin keväällä 2009. Tarko muistelee, että aluksi hän ei ollut ajatuksesta innoissaan, sillä hän ei mielestään ollut suuntaamassa työuraansa muistisairaiden hoitoon.

– Menin silti Tupahoivaan suorittamaan viimeistä näyttöäni ja ensimmäisestä päivästä lähtien ihastuin sekä paikkaan että muistisairaiden hoitoon. Oli tosi hienoa, että Tupahoivasta sitten pyydettiinkin minua jatkamaan äitiysloman sijaisena kun harjoittelujaksoni päättyi. Tällä tiellä olen siis edelleen, Tarko kertoo.

Tiina sanookin, että tällä hetkellä töihin meno on motivoivaa ja innostavaa, sillä hän kokee muistisairaiden hoidon omakseen. Parasta Tupahoivan hengessä on Tiinan mukaan paikan avoin ja välittävä ilmapiiri.

– Täällä sekä asukkaat että me henkilöstö saamme olla yksilöitä. Toki päivissä on tietty rytminsä, mutta saamme tehdä niistä oman näköisiämme ja hoitaa asioita omaan, persoonalliseen tyyliimme. Asukkaiden tarpeet ja hyvinvointi tulevat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä ja se luo pohjan toimivalle työyhteisölle, Tiina painottaa.

Hänen mukaansa Tupahoiva on erinomainen paikka, jossa tunne ja sydän ovat aina mukana kaikessa toiminnassa.