Luonto ja liikunta

”Mielestäni jokaisen ihmisen perusoikeus on päästä ulkoilemaan päivittäin halutessaan ja meillä se kuuluu päiviimme säällä kuin säällä.”  Auli, johtaja, vanhustyössä 28 vuotta

Piha-alueellamme on terapiapuutarha, jossa on keinuja ja istuinryhmiä. Puutarhamme on suunniteltu alusta pitäen muistisairaiden tarpeet huomioiden ja kaikki aistit huomioiden. Puutarhaamme ympäröi aita, joka tuo turvaa ja mahdollistaa vapaan liikkumisen puutarhassa. Kesällä nautimme vesilähteen solinasta ja auringon lämmittävistä säteistä. Syksyllä ja talvella sytytämme kynttilälyhdyt luomaan tunnelmaa ja valoa pimeneviin päiviin ja iltoihin. Vuodenaikojen kierto on vahvasti läsnä arjessamme ja seuraamme luontoa sekä sen elämää innolla. Asukkaamme saavat luontokokemuksia sekä omassa puutarhassa että kodin ulkopuolella.

pihakuva1pihakuva2

Liike on lääke. Tapoja liikkua on niin monta kuin on ihmisiä, jokaisella on omansa. Meillä käydään mm. juoksemassa, uimassa, jumpataan, marjastetaan, kävellään sisällä rappujen kautta.

 

Olemme Green Care Finland ry:n jäseniä. 

Koskettavaa luontoa –
hoivaa, voimaa ja virkistystä

Green Care tarkoittaa luontolähtöisiä palveluja, joilla edistetään tavoitteellisesti ihmisen hyvinvointia ja elämänlaatua.

Green Care Finland ry  on valtakunnallinen yhdistys, joka edistää luonnon hyvinvointivaikutuksiin perustuvaa palvelutoimintaa

 

 

Pihavideomme avaa kauniin ja turvallisen pihamme kukkaloistossaan kaikkien ihasteltavaksi.  Video avautuu kuvan alta löytyvästä linkistä tai klikkaamalla kuvaa.

pikkukuva

Tupahoivan piha